Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:296935 kpl

Itäeuroopanpaimenkoirat  Dog_Breeder_logo_blue_NEW.png

Vostochnoevropejskaya Ovcharka - VEO / East European Shepherd )

Rokka

FI CH FIJW16 HeJW16 Veo Ross Uslada ( Lada )

Karelian Guard Tomera ( Kaamos )

Severnaya Zastava Citadel ( Helle )

Pom City Grace Kelly ( Naava ) 

Gera Velikaya Pobeda ( Kerä )

Blade Aliran ( Mutka ) 

FI CH Karelian Guard Kipakka ( Musta )

LT JCH Karelian Guard Suloinen Kosto ( Neiti )

Muistoissa

FIVW16, HeVW16, LVW13 Hard Guard Cerber ( Ukkonen )

LVW13 Severnaya Zastava Fiesta ( Ruska )

Balt JW13 Severnaya Zastava Nord Ost  ( Taisto )

 

Rodun rotumääritelmä on päivittynyt 03.04.2014

Uusi rotumääritelmä

Rotumääritelmän kommentit ( pidempiä kuvauksia rotumääritelmän eri osiin )

Rotumääritelmä : 

 

Itäeurooppalainen paimenkoira

Alkuperä: Neuvostoliitto; Venäjän suojeluksessa

Historia:

Rotua on ryhdytty jalostamaan 1930 luvulla työkoiraksi palvelemaan armeijaa ja kansalaisia eri ilmasto-olosuhteisiin. Jalostuspohjana on käytetty saksanpaimenkoiraa, johon on lisätty paikallisten laikatyyppisten, doggityyppisten ja joidenkin muiden rotujen verta. Ensimmäisen standardin rotutyyppiä VEO hyväksyi neuvostoliitossa maatalousministeriön eläintieteellinen neuvosto vuonna 1964.

Yleisvaikutelma:

VEO- kohtalaisen pitkä, keskikokoa yleisesti suurempi, jolla vahva hyvinkehittynyt luusto ja hyvin erottuvat lihakset. Sukupuoli leima selvä. Urokset selvästi suurempia ja massiivisempia kuin nartut. Urokset 66-76cm, nartut 62-72cm, suosituksena mahdollisimman suuri koko.

Temperamentti ja käyttäytyminen:

VEO ei kuulu rotuihin joilta voi odottaa lojaalisuutta ulkopuolisia ihmisiä kohtaan. VEO:n kuuluu olla tasapainoinen, itseensä luottava, varautunut vieraita kohtaan sekä aktiivisesti puolustavan reaktion kuuluu olla hyvin huomattavissa.

Tärkeät mittasuhteet:

Säkäkorkeus uroksilla 66-76cm, nartuilla 62-72cm, ruumiin pituus on 10-17% pidempi kuin säkäkorkeus. Pään pituus on n. 40% säkä korkeudesta. Luuston kerroin 18-19, raajojen pituuden kerroin 50-53.

Pää:

Kehonsuuntainen, pituus n.40% säkäkorkeudesta, massiivinen, muodoltaan kiilamainen, kohtalaisen laaja ja syvä kallo jossa hieman pyöristyneet poskipäät, peittynyt hyvin kehittyneillä lihasilla. Kallon osa litteä, omaa huomaamattoman keskivaon. Otsa katsoessa edestä tai ylhäältä hieman kaareva. Kulmakarvojen alla olevat luut lievästi näkyvissä. Siirtymä otsasta kuonoon havaittavissa, mutta ei dramaattisesti. Kuono kiilamainen, kapenee tasaisesti kohti kirsua, kuonon pituus on puolet tai hieman alle puolet pään kokonaispituudesta, hyvin kehittynyt alaleuka. Kallon ja kuonon linjat samansuuntaiset. Kuonon selkä suora tai siinä on pieni kupera siirtymä. Huulet tiiviit, hyvin sulkeutuvat, väriltään tummat. Kirsun tulee olla suuri ja musta.

Hampaat ja purenta:

Leikkaava ja täydellinen purenta. Suuret, kaikkiaan 42 hammasta. Takahampaat ovat suorassa linjassa.

Silmät:

Keskikokoiset, soikeat, vinosti asettuneet, tummat, kuivat, tiiviisti sulkeutuvat luomet.

Korvat:

Keskikokoiset, pystyt, korkealle asettuneet, teräväkärkiset, tasakylkisen kolmion muotoiset, kärjet suuntautuneet eteen ja ylös.

Kaula:

Maskuliininen, kohtalaisen pitkä, asettunut n. 45 asteen kulmaan.

Kehon rakenne:

Kehon pituus 10-17% pidempi kuin säkäkorkeus. Säkä kohtalaisen pitkä, hyvin esillä. Selkä on voimakas, leveä ja pitkä. Vyötärö lyhyt, leveä, maskuliininen sekä hieman kupera. Runko on leveä, kupera ja pitkä vähän laskeva häntää kohti. Säkäkorkeus on hieman suurempi kuin ristiluun korkeus. Rinta kohtalaisen laaja, soikea ja pitkä joka laskee kyynärpäihin tai hieman alle. Syvyys rinnassa on 47-50% säkäkorkeudesta. Vatsalinja nouseva.

Häntä:

Sapelinmuotoinen, viimeinen nikama yltää ristiluuhun asti tai hieman alemmas, normaalisti laskeutunut alas, kiihtyessä viimeinen kolmannes kaartuu kevyesti ylöspäin.

Raajat:

Eturaajat suorat, edestä katsottaessa samansuuntaiset. Hartiat ovat pitkät, liittyneet vahvasti ja tiiviisti runkoon. Olkaluu on pitkä, vinosti asettunut 45 asteen kulmaan, hartiat maskuliiniset. Lavan ja olkavarren ihannekulmaus on n. 100 astetta. Kyynärvarret suorat ja suoraan asettuneet, kyynärpäät suuntautuneet suoraan taakse. Välikämmenet kohtalaisen pitkät, vahvat ja joustavat jotka asettuneet 15-20 asteen kulmassa maata kohti. Etujalan pituus kyynärpäähän on 50-53% säkäkorkeudesta. Takaraajat kohtalaisen pitkät ja takaa katsottuna suoraan ja samansuuntaisesti asettuneet. Lonkat kohtalaisen pitkät, leveät ja hyvin kehittyneet lihakset, hieman laskeva. Polvet pyöreät ja huomaamattomat. Nivelien liittymäkohdat kuivat ja selvästi näkyvissä. Varret leveät, vahvat ja asettuneet jyrkästi maata kohti. Soikeat tassut, pitenevät etuosaa kohti. Kynnet ja anturat tummat. Kannukset olisi poistettava.

Liikkeet:

Vapaat ja hyvin tasapainoiset. Juostessa sään ja ruumiin takaosan tulisi olla samassa linjassa. Raajat liikkuvat suoraviivaisesti laajalla nivelten avaamisella.

Karva:

Peitinkarvan tulee olla karkeaa, suoraa ja rungonmyötäistä. Pää, korvat, raajojen etupuoli ovat peittyneet lyhempään karvaan. Välikämmenestä ylöspäin karva hieman pitenee. Reisien takaosaan muodostuu kohtalaisen paksu ja tuuhea karvapeite. Aluskarva on hyvin kehittynyt, mutta ei näy peitinkarvan läpi.

Väri:

Cheprachny ( musta, ruskein tai punaruskein merkein) saa olla myös harmailla tai pellon keltaisilla merkeillä. Syvä musta ja sitä lähestyvät värit eivät ole virhe. Voimakkaat harmaat tai punaiset värit ovat sallittuja muttei suotavia.

Kivekset:

Uroksilla tulee olla kaksi normaalisti kehittynyttä kivestä täysin laskeutuneina kivespussiin.

Miinukset:

Vähäiset poikkeamat rodun vaatimuksista on puutteita, riippuen ilmentymisen vakaavuudesta.

Virheet:

Merkittävät poikkeamat rodun vaatimuksista, jotka karsivat koiran työominaisuuksia. Keveys, liian karkea tai pehmeä rakenne, lihasten heikkous, pitkä karva, huomattavat poikkeamat sukupuolen tyypistä, puuttuvat hampaat, heikot nivelet, raajojen luuston poikkeamat, epätasaiset liikkeet, heikot korvat, vaaleat silmät tai epävarma käytös, cheprachny jossa väri kirkkaan punaruskea tai harmaantuva.

Hylkäävät virheet:

Kryptorchismi ( piilokives ) yksipuolinen tai täydellinen, kaikki poikkeamat leikkaavasta purennasta, epätavallinen väritys, ei musta kirsu, kierteellä oleva häntä sekä epäsopiva käytös rodulle arkuus tai hallitsematon aggressiivisuus.

 

suom.

Stepan Moslov

Titta Mahonen