Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:292374 kpl

Lithuanian Winner´13 Hard Guard Cerber  ( Ukkonen )

( Vostochno-evropejskaya Ovcharka VEO, East European Shepherd )

ukkonenstand_sivuille.jpg

Synt. 10.8.2008 ( RUS )

sukup. uros

kuvia ukkosesta (uusia 08.02.2018 )

 Ukkonen on kuvattu 28.12.2010

Selkä : Terve

HD: Terve

ED: Terve

DM: N/N normal

Luonnetesti 14.09.2014


Kokonaispisteet +205 pistettä

Toimintakyky +2 Hyvä
Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puollustushalu +3 Kohtuullinen hillitty
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +3 Vilkas
Kovuus +3 Kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin


+++ Laukausvarma

 

 Arvosteluja:

11.12.2016 Helsinki Finnish winner show judge Mäkinen Maija, FI

" erittäin hyvässä kunnossa esitetty veteraani. Hyvä koko ja mittasuhteet mutta voisi olla kauttaaltaan hieman voimakkaampi. Hyvä ylälinja, kevyt piirteineen pää jossa hyvä pituus ja linjat, hyvät korvat ja silmät. Riittävästi kulmautunut edestä ja erinomaisesti takaa. Hieman kapea edestä, hyvät käpälät, hyvä häntä. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Hyvä karva ja käytös "

VET EXC, VET BOB Finnish Veteran Winner 2016


10.12.2016 Helsinki winner show judge Ostrovskaya Marina, Rus

"Excellent condition for age, excellent format bone good muscles, male head ex. Eyes, ears, neck, topline. Good chest, good angulation in front excellent behind, excellent temperament, presentation and movement."

EXC CQ, VET BOB, reserve CAC Helsinki Veteran Winner 2016

02.03.2013 Lithuanian Winner show Vilnus judge

Zeljko Zilnik from Croatia

" Good constitution, Strong but in propotion. Very nice head

and neck. Strong neck, correct backline. Good tail. Correct 

temperament and moving"

EXC BM1 BOB CAC title Lithuanian Winner 2013

03.03.2013 Vilnus Cup show Vilnus judge Lyyudmila Tchistiakova from Russia

"   "

EXC BM1 BOB CAC Vilnus Cup Winner 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rotumääritelmän kommentit ( pidempiä kuvauksia rotumääritelmän eri osiin )

Rotumääritelmä : 

 

Itäeurooppalainen paimenkoira

  

  

Alkuperä: Neuvostoliitto; Venäjän suojeluksessa

Historia:

Rotua on ryhdytty jalostamaan 1930 luvulla työkoiraksi palvelemaan armeijaa ja kansalaisia eri ilmasto-olosuhteisiin. Jalostuspohjana on käytetty saksanpaimenkoiraa, johon on lisätty paikallisten laikatyyppisten, doggityyppisten ja joidenkin muiden rotujen verta. Ensimmäisen standardin rotutyyppiä VEO hyväksyi neuvostoliitossa maatalousministeriön eläintieteellinen neuvosto vuonna 1964.

Yleisvaikutelma:

VEO- kohtalaisen pitkä, keskikokoa yleisesti suurempi, jolla vahva hyvinkehittynyt luusto ja hyvin erottuvat lihakset. Sukupuoli leima selvä. Urokset selvästi suurempia ja massiivisempia kuin nartut. Urokset 66-76cm, nartut 62-72cm, suosituksena mahdollisimman suuri koko.

Temperamentti ja käyttäytyminen:

VEO ei kuulu rotuihin joilta voi odottaa lojaalisuutta ulkopuolisia ihmisiä kohtaan. VEO:n kuuluu olla tasapainoinen, itseensä luottava, varautunut vieraita kohtaan sekä aktiivisesti puolustavan reaktion kuuluu olla hyvin huomattavissa.

Tärkeät mittasuhteet:

Säkäkorkeus uroksilla 66-76cm, nartuilla 62-72cm, ruumiin pituus on 10-17% pidempi kuin säkäkorkeus. Pään pituus on n. 40% säkä korkeudesta. Luuston kerroin 18-19, raajojen pituuden kerroin 50-53.

Pää:

Kehonsuuntainen, pituus n.40% säkäkorkeudesta, massiivinen, muodoltaan kiilamainen, kohtalaisen laaja ja syvä kallo jossa hieman pyöristyneet poskipäät, peittynyt hyvin kehittyneillä lihasilla. Kallon osa litteä, omaa huomaamattoman keskivaon. Otsa katsoessa edestä tai ylhäältä hieman kaareva. Kulmakarvojen alla olevat luut lievästi näkyvissä. Siirtymä otsasta kuonoon havaittavissa, mutta ei dramaattisesti. Kuono kiilamainen, kapenee tasaisesti kohti kirsua, kuonon pituus on puolet tai hieman alle puolet pään kokonaispituudesta, hyvin kehittynyt alaleuka. Kallon ja kuonon linjat samansuuntaiset. Kuonon selkä suora tai siinä on pieni kupera siirtymä. Huulet tiiviit, hyvin sulkeutuvat, väriltään tummat. Kirsun tulee olla suuri ja musta.

Hampaat ja purenta:

Leikkaava ja täydellinen purenta. Suuret, kaikkiaan 42 hammasta. Takahampaat ovat suorassa linjassa.

Silmät:

Keskikokoiset, soikeat, vinosti asettuneet, tummat, kuivat, tiiviisti sulkeutuvat luomet.

Korvat:

Keskikokoiset, pystyt, korkealle asettuneet, teräväkärkiset, tasakylkisen kolmion muotoiset, kärjet suuntautuneet eteen ja ylös.

Kaula:

Maskuliininen, kohtalaisen pitkä, asettunut n. 45 asteen kulmaan.

Kehon rakenne:

Kehon pituus 10-17% pidempi kuin säkäkorkeus. Säkä kohtalaisen pitkä, hyvin esillä. Selkä on voimakas, leveä ja pitkä. Vyötärö lyhyt, leveä, maskuliininen sekä hieman kupera. Runko on leveä, kupera ja pitkä vähän laskeva häntää kohti. Säkäkorkeus on hieman suurempi kuin ristiluun korkeus. Rinta kohtalaisen laaja, soikea ja pitkä joka laskee kyynärpäihin tai hieman alle. Syvyys rinnassa on 47-50% säkäkorkeudesta. Vatsalinja nouseva.

Häntä:

Sapelinmuotoinen, viimeinen nikama yltää ristiluuhun asti tai hieman alemmas, normaalisti laskeutunut alas, kiihtyessä viimeinen kolmannes kaartuu kevyesti ylöspäin.

Raajat:

Eturaajat suorat, edestä katsottaessa samansuuntaiset. Hartiat ovat pitkät, liittyneet vahvasti ja tiiviisti runkoon. Olkaluu on pitkä, vinosti asettunut 45 asteen kulmaan, hartiat maskuliiniset. Lavan ja olkavarren ihannekulmaus on n. 100 astetta. Kyynärvarret suorat ja suoraan asettuneet, kyynärpäät suuntautuneet suoraan taakse. Välikämmenet kohtalaisen pitkät, vahvat ja joustavat jotka asettuneet 15-20 asteen kulmassa maata kohti. Etujalan pituus kyynärpäähän on 50-53% säkäkorkeudesta. Takaraajat kohtalaisen pitkät ja takaa katsottuna suoraan ja samansuuntaisesti asettuneet. Lonkat kohtalaisen pitkät, leveät ja hyvin kehittyneet lihakset, hieman laskeva. Polvet pyöreät ja huomaamattomat. Nivelien liittymäkohdat kuivat ja selvästi näkyvissä. Varret leveät, vahvat ja asettuneet jyrkästi maata kohti. Soikeat tassut, pitenevät etuosaa kohti. Kynnet ja anturat tummat. Kannukset olisi poistettava.

Liikkeet:

Vapaat ja hyvin tasapainoiset. Juostessa sään ja ruumiin takaosan tulisi olla samassa linjassa. Raajat liikkuvat suoraviivaisesti laajalla nivelten avaamisella.

Karva:

Peitinkarvan tulee olla karkeaa, suoraa ja rungonmyötäistä. Pää, korvat, raajojen etupuoli ovat peittyneet lyhempään karvaan. Välikämmenestä ylöspäin karva hieman pitenee. Reisien takaosaan muodostuu kohtalaisen paksu ja tuuhea karvapeite. Aluskarva on hyvin kehittynyt, mutta ei näy peitinkarvan läpi.

 

Väri:

Cheprachny ( musta, ruskein tai punaruskein merkein) saa olla myös harmailla tai pellon keltaisilla merkeillä. Syvä musta ja sitä lähestyvät värit eivät ole virhe. Voimakkaat harmaat tai punaiset värit ovat sallittuja muttei suotavia.

Kivekset:

Uroksilla tulee olla kaksi normaalisti kehittynyttä kivestä täysin laskeutuneina kivespussiin.

Miinukset:

Vähäiset poikkeamat rodun vaatimuksista on puutteita, riippuen ilmentymisen vakaavuudesta.

Virheet:

Merkittävät poikkeamat rodun vaatimuksista, jotka karsivat koiran työominaisuuksia. Keveys, liian karkea tai pehmeä rakenne, lihasten heikkous, pitkä karva, huomattavat poikkeamat sukupuolen tyypistä, puuttuvat hampaat, heikot nivelet, raajojen luuston poikkeamat, epätasaiset liikkeet, heikot korvat, vaaleat silmät tai epävarma käytös, cheprachny jossa väri kirkkaan punaruskea tai harmaantuva.

Hylkäävät virheet:

Kryptorchismi ( piilokives ) yksipuolinen tai täydellinen, kaikki poikkeamat leikkaavasta purennasta, epätavallinen väritys, ei musta kirsu, kierteellä oleva häntä sekä epäsopiva käytös rodulle arkuus tai hallitsematon aggressiivisuus.

 

suom.

Stepan Moslov

Titta Mahonen